Hjem » Uncategorized » Filosofikafe Sande Bibliotek (pressemelding)

Filosofikafe Sande Bibliotek (pressemelding)

 

 

Nord- Jarlsberg lokallag

Hva er viktigst med grunnloven vår?

Filosofikafé i Sande

 

Torsdag 8. mai arrangerer vi filosofikafè hvor grunnloven og grunnlovsjubileet er tema.

I 2014 er det 200 år siden Norge fikk sin grunnlov. Filosofisk Praktiker Roger Larsen vil dette året lede flere filosofikafeer om dette som emne. Her vil det bli anledning til å møtes for å samtale om hva grunnloven betyr for hver og en av oss, og for å undersøke hva vi sammen tenker om grunnloven. Hva er viktigst ved grunnloven vår? Har grunnloven noen vesentlig betydning for Ola Nordmann i 2014? Eventuelt hvilken betydning? Torsdag 8. mai er turen kommet til Sande bibliotek.

 

En filosofikafe er en gruppe-samtale, der en samtalefilosof leder dialogen. Gjestene samtaler om kafeens tema, mens filosofen bidrar ved å styre samtalen, stille spørsmål, be om eksempler, peke på sammenhenger osv. Samtalen tar sikte på å undersøke og belyse det valgte temaet, og å komme frem til forskjellige svaralternativer på temaspørsmålet. Samtalen vil veksle mellom det personlige (ved gjestenes eksempler) og det allmenne (ved filosofien).

 

Roger  Larsen tok sitt hovedfag i filosofi ved Universitetet i Oslo i 1999 med avhandlingen «Om Selvforståelse. En studie av Jean-Paul Sartres eksistensialisme.» Siden 2001 har han drevet min egen Filosofiske Praksis, hvor her tar imot gjester til samtaler, leder Filosofikafeer, leder Sokratiske Dialoger, holder foredrag etc. Han har de siste årene gjennomført en rekke filosofikafeer med mange ulike, men samfunnsaktuelle temaer. 

 

Du kan du høre mer om i

Sande bibliotek torsdag 8. mai kl. 19.00.

Vi håper og tror at Roger Larsen vil lede oss gjennom mange spennende sider av grunnloven vår, og at vi som deltakere lærer mer om grunnloven og dens betydning for det Norge vi kjenner i dag. 

 

Det blir enkel servering. Gratis inngang.

 

For HumanEtisk Forbund

Nord-Jarlsberg lokallag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s