Hjem » Filosofikafe

Filosofikafe

En filosofikafe er en gruppe-samtale, der en samtalefilosof leder dialogen. Gjestene samtaler om kafeens tema, mens filosofen bidrar ved å styre samtalen, stille spørsmål, be om eksempler, peke på sammenhenger osv. Tema er ofte bestemt på forhånd, eller gjestene kan bli enige om temaet innledningsvis – gjennom en demokratisk og styrt prosess.
Samtalen tar sikte på å undersøke og belyse det valgte temaet, og å komme frem til forskjellige svaralternativer på temaspørsmålet. Samtalen vil veksle mellom det personlige (ved gjestenes eksempler) og det allmenne (ved filosofien). Normalt vil samtalen bevege seg i litt hit og dit, den vil ofte bli litt springene og kan lett spore av. Det er filosofens oppgave å holde frem den røde tråden i samtalen, og sørge for å hente inn samtalen der den glir for langt ut.

Kafeen er et undersøkende fellesskap, hvor fokuset er på det filosofiske i gjestenes erfaringer. Samtalen og de tankene den bringer opp i deltakerne er viktigere enn de svarene som eventuelt blir stående etter samtalen.

Metoden er fleksibel, og kan dermed benyttes i mange varianter og på mange forskjellige temaer.

Interessert? Eller lurer du på noe? Ta kontakt.

Veil.pris kr 6000,- for en kafé på to timer
Rabatt kan diskuteres.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s